Tech News

Xiaomi Redmi AirDots 2

Бавно, но сигурно вървим към безжичен аудио свят и ако не се качите на борда, вашият избор от смартфони през следващите няколко години най-вероятно ще бъде ограничен по тази причина. Разбираемо е да не искате да преминете в мътните води на Bluetooth аудиото, но с ценово достъпното решение на Xiaomi – Redmi AirDots 2 поне финансовата страна на това решение е улеснена.

ДИЗАЙН И ХАРДУЕР
Xiaomi могат да бъдат аплодирани за елегантната естетика, която прилагат към всяко от устройствата си. От пръв поглед към слушалките не се разбира кой е производителят им, докато не загледате по-внимателно кутийката за съхранение и зареждане. Единствената индикация, че Xiaomi е производителят е Redmi логото, което е елегантно гравирано на капачето.

Отворете тази малка кутийка за съхранение и ще бъдете изненадани от по-малките от очакванията ви AirDots слушалки. Всяка отделна слушалка ще е по-малка и по-лека, отколкото очаквате, което със сигурност допринася за комфорта при носене в ухото, както и прави изпадането им от там доста по-малко вероятно. Формата на слушалките е много опростена, с капсулоподобни заоблени ръбове и доста семпла цялостна естетика. Комплектът включва общо три размера накрайници за уши, които прилягат приятно и плътно в ухото и изолацията им е добра. Няма как да очаквате намаляване на околния шум близо до нивата на слушалки с пълно шумопотискане, но прилично количество от фоновия шум е редуцирано.

Изработени от пластмаса, AirDots 2 са достатъчно леки, за да бъдат почти неусетни при носене, но формата на основното тяло би могла да причини неудобство при продължителна употреба, в зависимост от размера и формата на ухото ви. При всички положения бихте могли да очаквате комфорт в първите поне два-три часа непрекъсната употреба.

Отстрани на всяка слушалка се намира малък светодиод, който мига, показвайки състоянието на батерията. AirDots мигат в синьо-бял цвят, когато се сдвояват или свързват към вашите устройства, a когато се поставят в кутийката им, мигат в червено, за да покажат, че се зареждат.

Слушалките издържат до 4 часа възпроизвеждане на музика и разговори между презарежданията, а зарядът в кутийката за съхранение увеличава този капацитет до 12 часа. Слушалките се зареждат за 1.5 часа, а кутийката-зарядно – за 2 часа.

Най-голямото подобрение спрямо предишните AirDots е в качеството на разговорите. Redmi AirDots 2 намалява околните шумове много по-добре по време на разговор. Въпреки че качеството на звука все още може да бъде влошено от силни пориви на вятъра или преминаващи наблизо шумни превозни средства, гласът ви звучи силно и ясно при телефонни разговори. В сравнение с предишното поколение AirDots, новият модел оптимизира начина на взаимодействие между лявата и дясната слушалка за безпроблемно превключване между една и две слушалки, а освен това позволява ползване на гласов асистент, включително Siri за iPhone и Google Assistant за Androids.

СДВОЯВАНЕ
Първоначалният процес на сдвояване е доста безболезнен, макар и не особено интуитивен. Няма специално приложение, просто отворете настройките за Bluetooth на вашето устройство и след това сдвоете слушалките. След първоначалното сдвояване с устройството ви, изваждането на слушалките от кутийката им автоматично ще ги свърже с телефона или таблета ви за няколко секунди.

Xiaomi Redmi AirDots 2 е страхотен чифт безжични слушалки и макар звукът им да не е нещо неповторимо, определено е по-добър от повечето Bluetooth слушалки, особено от тези в същия ценови клас.

Xiaomi явно наистина са добри в създаването на солидни продукти на достъпни цени, и както изключителната Xiaomi Mi Band преди тях, AirDots също не са изключение от това правило. Те може да не са „задължително да ги имате“, но със сигурност са придобивка, „която си заслужава да пробвате“, която надхвърля качеството и параметрите на немалко от по-скъпите си алтернативи, особено за тип True Wireless Stereo.

AirDots 2 със сигурност са слушалки, които ви карат да се чудите колко са добри за цената си. Да намалите очакванията си и след това да бъдете изненадани как тези очаквания са надхвърлени многократно, не е нещо, което се случва често в съвременните технологии. Поздравления за Xiaomi, че го отново постигна това с чифт Bluetooth слушалки.