Tech News

Xiaomi Amazfit T-Rex

Истински здрав и устойчив, Amazfit T-Rex съчетава всичко нужно от един умен часовник, ориентиран към потребители с по-активен начин на живот на открито. Amazfit успява да бъде прекрасна алтернатива на много по-популярни и скъпи варианти на утвърдените марки.

Високо ценен е невероятният живот на батериите на продуктите на Amazfit. T-Rex също предлага впечатляваща енергийна ефективност и позволява 20-дневно ползване на устройството с едно зареждане.

Годините, вложени в усъвършенстване на отделните компоненти и цялостния дизайн от страна на производителя Huami направиха настоящите характеристики възможни. Huami не е особено известно име, но бърз поглед на продуктите от този производител дава увереност за качеството и на T-Rex. С изключение на Apple Watch, Huami е най-голямата компания за носими устройства, с над 50 милиона продадени бройки и над 16% пазарен дял в световен мащаб. Освен собствената им марка Amazfit, Huami е изключителен доставчик на мобилните устройства на Xiaomi и съответно стои зад популярната линия продукти на Mi Band.

Характеристики на Amazfit T-Rex

  • КОРПУС: 47.7 x 47.7 x 13.5 мм, 58 г (с каишката), специфична за модела каишка, водоустойчивост 5 ATM (подходящ за плуване) и STD-MIL-810G сертификат; Gorilla Glass 3 предно стъкло + олеофобно покритие; полимерен корпус, метални бутони
  • ДИСПЛЕЙ: 1.3″ AMOLED, разделителна способност 360 x 360 пиксели, поддържа AOD watchface
  • OS: патентована операционна система; поддържа Android 5.0, iOS 10.0 и по-високи версии
  • БАТЕРИЯ: 390mAh (20 дни при стандартна употреба, 66 дни в опростен часовник режим, 20 часа при непрекъснато GPS проследяване)
  • СВЪРЗВАНЕ: Bluetooth 5.0 + BLE; GPS+GLONASS
  • ДРУГИ: BioTracker PPG оптичен сензор за проследяване на биологичните функции, 3-осен сензор за ускорение, геомагнитен сензор, сензор за околна светлина

Amazfit T-Rex е много повече от клониране на Mi Band. Дори предположението, че е просто Amazfit GTR в различна обвивка, е напълно погрешно. И двата паралела са валидни и важни – в същността си T-Rex, точно както Mi Band и GTR се основава на едно и също ядро от сензори и компоненти. Това е важно да се отбележи, тъй като никое от тези устройства технически не е „смарт часовник“. Липсата на усъвършенствана функционалност и система от приложения на трети страни технически прави T-Rex „интелигентно носимо устройство“, а не пълнофункционален смарт часовник. Това означава, че T-Rex е оборудван със стандартни функции и такива по подразбиране, освен ако Amazfit не добави друго с OTA актуализация. Това, което обаче печелите в замяна, е много по-оптимизирана и ефективна работа, а благодарение на това и невероятните поне 20 дни живот на батерията с едно зареждане, което е един истински непостижим за пълнофункционалните смарт часовници подвиг.

За мнозина, този компромис във функционалността е оправдан в замяна на живота на батерията и удобството, което това предоставя. Освен това, както и другите носими устройства на Amazfit, T-Rex е богат на функции, които определено са достатъчно за повечето потребители. T-Rex поддържа както известия, така и повиквания и то по много ефективен начин и има многобройни функции за проследяване на физическата активност и фитнес. Добавете изненадващо мощен GPS приемник и ще получите T-Rex – добре балансиран и стойностен продукт.

Опаковка и представяне: Продуктите на Amazfit не са непременно в първокласни опаковки по подразбиране. Добрата цена е основната цел при опаковката. Въпреки това компанията никога не е пестила от добро представяне – T-Rex се доставя в солидна кутия от две части, със сатенено гладко покритие отвътре. Вътрешното оформление запазва същото ниво на качество и е над това, което очаквате от евтини китайски смарт часовници. Все пак нещата са в разумни граници, за да не бъдат увеличени разходите излишно. Няма пакет аксесоари – просто получавате часовника, който седи в собствената си, добре защитена ниша в кутията и USB магнитна стойка за зареждане, с два pogo щифта. Без допълнителни каишки или друго подобно. С ниската си цена на дребно онлайн, наистина не можем да желаем повече от Amazfit T-Rex.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *